
Puppy Voeding Tips
Omdat het maar kleine hondjes zijn, hebben puppies waarschijnlijk gewoon minder voer nodig dan de meeste volwassen honden, toch? Fout.
Puppy’s hebben twee keer zoveel energie nodig als volwassen honden en, afhankelijk van het ras, moet 25 tot 30 procent van hun voeding uit eiwitten bestaan. Tijdens de eerste weken van hun leven krijgen puppy’s al hun voeding van hun moeder.
Over het algemeen moeten ze rond de leeftijd van drie of vier weken kennismaken met kleine hoeveelheden vlees, groenten of puppyvoer. In het begin kunnen ze er in spelen, maar ze zullen snel genoeg leren wat ze ermee moeten doen. Tegen de tijd dat ze gespeend zijn (ongeveer zeven tot acht weken), moeten ze volledige voeding uit natuurlijke voeding en hondenvoer kunnen halen.
Puppy’s van kleine rassen (die als volwassen hond minder dan 20 pond wegen) zijn met negen tot twaalf maanden volgroeid, terwijl grote rassen (die meer dan 50 pond wegen) pas op tweejarige leeftijd volgroeid kunnen zijn. Tenzij u andere huisdieren hebt, kunt u uw puppy van een klein ras over het algemeen het beste voeren met de gratis-voedingsmethode. De meeste puppy’s zullen goede eetgewoonten ontwikkelen als ze te allen tijde voedsel tot hun beschikking hebben. Als u uw hond natuurlijke voeding geeft, of kookt voor uw pup, maak dan veel voedsel klaar en geef regelmatig tussendoortjes.
Puppy’s van grotere rassen moeten worden gevoed met de portie-controle methode. Sommige van de grotere rassen zijn gevoelig voor problemen met de botgroei en als ze te veel voer krijgen, kan een teveel aan eiwit en calcium het risico op hypertrofische osteodystrofie (HOD), osteochondritis dissecans (OCD) en heupdysplasie verhogen.
Omdat deze ziekten vergelijkbare symptomen hebben, worden ze soms verward met calciumgebrek, maar calcium toevoegen aan het dieet kan de ziekte juist verergeren of permanente schade veroorzaken.
Voor een optimale ontwikkeling van het skelet moeten pups van grote rassen een portie-gecontroleerde voeding krijgen die speciaal is samengesteld voor grote rassen. Wij raden ook aan een hondendiëtist in uw omgeving te zoeken en met hem/haar te overleggen.