Boxer
Boxer

Boxer

Boxer honden werden oorspronkelijk gefokt als middelgrote waakhonden. Vandaag de dag, hoewel ze deel uitmaken van de AKC’s Werkgroep, vinden Boxers meestal een thuis als liefdevolle familie metgezellen. Dat gezegd hebbende, behouden ze nog steeds hun hoge energieniveau en hebben ze veel beweging nodig.

 

Met zijn vierkante en gespierde kaken is dit ras de George Clooney van de hondenwereld – een knappe verschijning met een gevoel voor humor en een onderliggende liefheid. Ze zijn dol op hun gezin en zullen ook een consequente training zonder strenge berispingen op prijs stellen.


Als u op zoek bent naar een energieke, gemakkelijk te verzorgen, familie-vriendelijke hond, dan is dit misschien wel het ras voor u!

DogTime raadt dit hondenbed aan om uw middelgrote Boxer een goede nachtrust te geven. U zou ook dit honden apporteerspeeltje moeten aanschaffen om de hoge energie van uw pup te helpen verbranden!

 

Zie hieronder voor alle honden raskenmerken en feiten over Boxers!

Foto's van de Boxer

Vitale statistieken van de Boxer

Type ras

Werkhonden

Hoogte

53 tot 63,5 cm

Gewicht

27 tot 32 kilogram

Leeftijd

10 tot 12 jaar

Meer over de Boxer

Boxers zijn grote, gespierde, vierkantige honden die er imposant uitzien – dat wil zeggen, totdat je in hun ogen kijkt en de ondeugendheid en levensvreugde daarin weerspiegeld ziet. Vanwege hun speelse aard en tomeloze energie, worden ze soms de “Peter Pan” van de hondenrassen genoemd. Boxers worden pas als volledig volwassen beschouwd als ze drie jaar oud zijn, wat betekent dat ze een van de langste puppy-tijd hebben in de wereld van de honden.

 

De typische Boxer is intelligent, alert, en onbevreesd, maar toch vriendelijk. Ze zijn trouw aan hun familie en spelen graag met hen, maar ze zijn ook eigenzinnig, vooral als u probeert om harde trainingsmethodes met hen te gebruiken.

 

Met een minimale behoefte aan verzorging en een legendarisch geduld en zachtheid met kinderen, zijn Boxers geweldige familie metgezellen, zolang je ze voorziet van de lichaamsbeweging en mentale stimulatie die ze nodig hebben. Als u bereid en in staat bent om ze voldoende lichaamsbeweging te geven in de vorm van wandelingen of rennen, kunnen ze zich zelfs aanpassen aan het leven op een appartement, zolang ze maar in staat zijn om dicht bij hun geliefde mensen te zijn.

 

Boxers komen oorspronkelijk uit Duitsland en werden naar de V.S. gebracht na de Eerste Wereldoorlog. Hun korte, glanzende vacht is opvallend: vaalros of gestroomd met flitsende witte aftekeningen. Volledig witte of overwegend witte Boxers zijn niet gewenst omdat, genetisch gezien, doofheid geassocieerd wordt met een witte kleur.

 

Veel Boxers hebben gecoupeerde staarten en gecoupeerde oren. Als de oren niet gecoupeerd zijn, hangen ze naar beneden. Veel hondeneigenaren kiezen er tegenwoordig voor om de oren en staarten van hun Boxers ongecoupeerd te laten – een praktijk waar DogTime volledig achter staat! Laat die oren en staarten natuurlijk gaan!

 

Boxers staan bekend om hun grote liefde voor en loyaliteit aan hun gezin. Ze zijn vaak wantrouwend tegenover vreemden in het begin, maar zullen niet agressief zijn tenzij ze een bedreiging voor hun gezin zien. Boxers zijn zo liefdevol dat ze vaak denken dat ze schoothondjes zijn en proberen zo dicht mogelijk bij u te liggen.

 

Boxer eigenaren over de hele wereld genieten van het clowneske gedrag van hun geliefde honden. Boxers zijn temperamentvol, vrolijk en energiek. Ze grijpen vaak katachtig naar hun speelgoed, etensbak en zelfs naar hun baasje. Wanneer ze opgewonden zijn, doen ze vaak een “kidney bean”, een dansje waarbij ze hun lichaam in een halve cirkel draaien, vergelijkbaar met de vorm van een kidney boon, en dan rondjes draaien. Boxers maken ook een uniek geluid, “woo-woo” genoemd, wanneer ze iets willen of opgewonden zijn. Het is niet echt een blaf, maar klinkt eerder alsof ze zeggen “woo-woo,” kijk naar mij!

 

Kijken hoe een Boxer rent is een genot. Ze zijn zo uitbundig, vrolijk en gracieus, dat het zeker een glimlach op uw gezicht tovert, vooral als ze beginnen te springen – iets wat ze graag doen, draaien, en zelfs salto’s maken om u te vermaken.

 

Maar het leven is niet alleen maar plezier en spelletjes voor alle Boxers. Vanwege hun kracht en moed, worden Boxers veel gebruikt in het leger en bij de politie, maar ook bij zoek-en-reddingswerk. Wanneer ze specifiek getraind zijn voor bewakingswerk, zijn Boxers uitstekende waakhonden en zullen ze een indringer op dezelfde manier in bedwang houden als een Mastiff. Boxers blinken ook uit in gehoorzaamheid, behendigheid, en schutzhund – een veeleisend drie-fasen wedstrijd evenement dat de hond test in spoorzoeken, gehoorzaamheid, en bescherming vaardigheden.

 

Boxers mogen niet voor langere perioden buiten worden gelaten. Hun korte neus koelt warme lucht niet efficiënt in de zomer, en hun korte vacht houdt ze niet warm in de winter. Veel Boxer mensen grappen dat het tolerantiebereik van hun Boxers tussen de 72 en 74 graden Fahrenheit (21-22 graden Celsius) ligt.

 

Boxers zijn niet het ras voor iedereen, maar als u houdt van een grote hond die graag knuffelt, een beetje kwijlen tussen vrienden niet erg vindt, een hond wilt die u verrukt met clowneske capriolen en toch lief is voor uw kinderen, en bovenal, als u bereid bent om uw Boxer fysiek en mentaal gestimuleerd te houden, dan zou de Boxer wel eens de juiste hond voor u kunnen zijn!

Hoogte punten

  • Boxers zijn energieke honden en hebben veel beweging nodig. Zorg ervoor dat je de tijd, zin en energie hebt om ze het spel en de activiteit te geven die ze nodig hebben.
  • Boxers zijn uitbundig en zullen u uitbundig begroeten.
  • Vroege, consequente training is van cruciaal belang – voordat uw Boxer te groot wordt om te hanteren!
  • Hoewel ze groot zijn, zijn Boxers geen “buitenhonden”. Hun korte neuzen en korte haar maken ze oncomfortabel in warm en koud weer, en ze moeten worden gehouden als huishonden.
  • Boxers worden langzaam volwassen en gedragen zich gedurende meerdere jaren als onstuimige puppies.
  • Boxers zijn niet alleen graag in de buurt van hun familie – ze moeten in de buurt van hen zijn! Als ze te lang alleen worden gelaten of in de achtertuin worden gehouden, weg van mensen, kunnen ze slecht gehumeurd en destructief worden.
  • Boxers kwijlen, heel veel. Boxers snurken ook, luid.
  • Hoewel ze kort haar hebben, verharen Boxers, vooral in het voorjaar.
  • Boxers zijn intelligent en reageren goed op een strenge maar leuke training. Ze hebben ook een onafhankelijke inslag en houden er niet van om te worden rondgecommandeerd of hardhandig te worden behandeld. U zult het meeste succes hebben bij het trainen van uw Boxer als u het leuk voor hem kunt maken.
  • Sommige Boxers nemen hun bewakingstaken een beetje te serieus, terwijl anderen helemaal geen waakinstincten vertonen.

Geschiedenis

De voorouders van de Boxer waren de Duitse Bullenbeisser – een hond die afstamt van Mastiffs – en de Bulldog. De Bullenbeisser werd eeuwenlang gebruikt als jachthond voor de jacht op beren, wilde zwijnen, en herten. Hun taak was om de prooi te vangen en vast te houden totdat de jagers arriveerden. Na verloop van tijd, verloren Bullenbeissers hun baan op landgoederen en werden ze gebruikt door boeren en slagers om vee te bewaken en te drijven.

 

De Boxer die we vandaag kennen werd ontwikkeld in de late 19de eeuw. Een man uit München genaamd Georg Alt fokte een gestroomde vrouwelijke Bullenbeisser genaamd Flora met een lokale hond van onbekende oorsprong. In het nest zat een geel-witte reu die de naam Lechner’s Box kreeg. Dit wordt verondersteld het begin te zijn van de lijn die zou uitgroeien tot de Boxer die we vandaag de dag kennen.

 

Lechner’s Box werd gefokt met zijn moeder, Flora, en één van de pups was een teefje genaamd Alt’s Schecken. Zij werd geregistreerd als een Bierboxer of Moderne Bullenbeiser. Schecken werd vervolgens gefokt met een Engelse Bulldog genaamd Tom om een hond genaamd Flocki te produceren, die de eerste Boxer werd die werd ingeschreven in het Duitse Stamboek na het winnen op een show in München die een speciaal evenement had voor Boxers.

 

Flocki’s zus, een witte teef, was nog invloedrijker toen ze werd gedekt door Piccolo von Angertor, een kleinzoon van Lechner’s Box. Een van haar pups was een witte teef genaamd Meta von der Passage, die wordt beschouwd als de moeder van het Boxer ras, hoewel foto’s van haar laten zien dat ze weinig gelijkenis vertoonde met de moderne Boxer. John Wagner, auteur van The Boxer – voor het eerst gepubliceerd in 1939 – zei het volgende over haar:

 

“Meta von der Passage speelde de meest belangrijke rol van de vijf oorspronkelijke voorouders. Onze grote lijn van vaders gaan allemaal rechtstreeks terug naar deze teef. Zij was een fors gebouwde, laag bij de grond, gestroomde en witte parti-color, met weinig onderkaak en buitengewoon lippig. Als een producerende teef kunnen weinigen in welk ras dan ook haar record evenaren. Ze bracht consequent pups voort van een prachtig type en zeldzame kwaliteit. Haar nakomelingen van Flock St. Salvator en Wotan domineren alle hedendaagse”.

 

In 1894 besloten drie Duitsers, Roberth, Konig en Hopner genaamd, het ras te stabiliseren en het tentoon te stellen op een hondenshow. Dit werd gedaan in München in 1895, en het volgende jaar richtten zij de eerste Boxer Club op.

 

Het ras werd bekend in andere delen van Europa in de late jaren 1890. Rond 1903, werden de eerste Boxers geïmporteerd in de VS. De eerste Boxer werd geregistreerd door de Amerikaanse Kennel Club in 1904, een hond genaamd Arnulf Grandenz. In 1915, erkende de American Kennel Club (AKC) de eerste Boxer kampioen, Sieger Dampf v Dom, eigendom van Gouverneur en Mrs. Lehman van New York. Er waren niet veel vrouwelijke Boxers in de V.S. om met hem te fokken, dus had hij niet veel invloed op het ras.

Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, werden Boxers ingelijfd in het leger, dienend als boodschapper honden, het dragen van bepakking en fungerend als aanvals-en waakhonden.

Grootte

Mannetjes hebben een schouderhoogte van 55 tot 64 inch en wegen ongeveer 32 pond.

Vrouwtjes hebben een schouderhoogte van 53 tot 59 cm en wegen ongeveer 27 pond.

Persoonlijkheid

De Boxer wordt beschreven als een “horende” waakhond, wat betekent dat ze alert en waakzaam zijn. Als ze niet de clown voor u spelen, zijn ze waardig en zelfverzekerd. Met kinderen zijn ze speels en geduldig. Vreemden worden met een wantrouwende houding begroet, maar ze reageren beleefd op vriendelijke mensen. Ze zijn alleen agressief als ze hun gezin en huis verdedigen.

 

Temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie. Puppy’s met een goed temperament zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en door hen te worden vastgehouden.

 

Een ontmoeting met de ouderdieren, broers en zussen, of andere bloedverwanten kan nuttig zijn om te beoordelen hoe een puppy zal zijn als hij volwassen is, maar het is geen garantie.

 

Zoals elke hond, hebben Boxers vroegtijdige socialisatie nodig – blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen – wanneer ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw Boxer pup opgroeit tot een goed opgevoede, uitgaande, vriendelijke hond en dat ook blijft.

 

Inschrijving in een puppy kleuterklas is een goed begin. Regelmatig visite uitnodigen en ze meenemen naar drukke parken, winkels waar honden zijn toegestaan en op ontspannen wandelingen om buren te ontmoeten zal ze ook helpen hun sociale vaardigheden bij te schaven.

Gezondheid

Boxers zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen, zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Niet alle Boxers zullen één of alle van deze ziektes krijgen, maar het is belangrijk om er bewust van te zijn als u dit ras overweegt.

Hier zijn een paar aandoeningen waar u en uw dierenarts op moeten letten:

Kanker: Boxers zijn bijzonder vatbaar voor het ontwikkelen van mastcel tumoren, lymfoom, en hersentumoren. Witte Boxers en Boxers met overmatige witte aftekeningen kunnen verbranden door de zon en kunnen zelfs huidkanker ontwikkelen. Als uw Boxer licht gekleurd is, smeer hem dan in met zonnebrandcrème op zijn oren, neus en vacht als hij naar buiten gaat.

Aorta stenose/sub-aorta stenose (AS/SAS): Dit is een van de meest voorkomende hartafwijkingen bij Boxers. De aorta vernauwt zich onder de aortaklep, waardoor het hart harder moet werken om het lichaam van bloed te voorzien. Deze aandoening kan flauwvallen en zelfs plotseling overlijden veroorzaken. Het is een erfelijke aandoening, maar de wijze van overdracht is op dit moment nog niet bekend. Gewoonlijk stelt een veterinaire cardioloog de diagnose nadat een hartruis is vastgesteld. Met honden met deze aandoening mag niet worden gefokt.

Boxer cardiomyopathie (BCM): Ook wel Boxer Arrythmic Cardiomyopathy (BAC), Familial Ventricular Arrhythmia (FVA) en Arrhythmogenic Right Ventricular Cardiomyopathy (ARVC) genoemd. BCM is een erfelijke aandoening. Het hart van de hond slaat soms onregelmatig (aritmie) als gevolg van een stoornis in de elektrische geleiding. Dit kan zwakte, instorting of plotselinge dood veroorzaken. Omdat het moeilijk is deze aandoening op te sporen, kan het een onverwachte dood veroorzaken. Boxers die tekenen van deze aandoening vertonen, mogen niet worden gefokt.

Heupdysplasie: Dit is een erfelijke aandoening waarbij het dijbeen niet goed in het heupgewricht past. Sommige honden vertonen pijn en kreupelheid aan één of beide achterpoten, maar het is mogelijk dat u bij een hond met heupdysplasie geen tekenen van ongemak opmerkt. Naarmate de hond ouder wordt, kan artritis ontstaan. Röntgenonderzoek naar heupdysplasie wordt gedaan door de Orthopedic Foundation for Animals of het University of Pennsylvania Hip Improvement Program (PennHIP). Met honden met heupdysplasie mag niet worden gefokt. Heupdysplasie is erfelijk, maar kan ook worden veroorzaakt door omgevingsfactoren, zoals een snelle groei als gevolg van een calorierijk dieet of verwondingen opgelopen door springen of vallen op gladde vloeren. De behandeling varieert van supplementen die de gewrichtsfunctie ondersteunen tot een totale heupprothese.

Hypothyreoïdie: Hypothyreoïdie wordt veroorzaakt door een tekort aan schildklierhormoon en kan onder meer leiden tot onvruchtbaarheid, zwaarlijvigheid, geestelijke dufheid en gebrek aan energie. De vacht van de hond kan ruw en broos worden en beginnen uit te vallen, terwijl de huid taai en donker wordt. Hypothyreoïdie kan heel goed onder controle worden gehouden met een dagelijkse schildkliervervangende pil. De medicatie moet het hele leven van de hond worden voortgezet.

Hoornvliesdystrofie: Dit verwijst naar verschillende ziekten van het oog die niet-inflammatoir en erfelijk zijn. Meestal zijn een of meer lagen van het hoornvlies in beide ogen aangetast, hoewel niet noodzakelijk symmetrisch. Bij de meeste rassen verschijnt hoornvliesdystrofie als een ondoorzichtig gebied in het midden van het hoornvlies of dicht bij de periferie. Dit is meestal niet pijnlijk, tenzij er hoornvlieszweren ontstaan.

Demodectische schurft: Ook wel Demodicosis genoemd. Alle honden dragen een kleine passagier, demodex mijt genaamd. De moederhond geeft deze mijt door aan haar pups in hun eerste levensdagen. De mijt kan niet worden overgedragen op mensen of andere honden; alleen de moeder geeft mijten door aan haar pups. Demodex mijten leven in haarzakjes en veroorzaken meestal geen problemen. Als uw Boxer echter een verzwakt of aangetast immuunsysteem heeft, kan hij demodectische schurft ontwikkelen. Demodectische schurft, ook wel demodicosis genoemd, kan plaatselijk of gegeneraliseerd zijn. Bij de gelokaliseerde vorm verschijnen er vlekken van rode, schilferige huid met haaruitval op het hoofd, de nek en de voorpoten. Het wordt beschouwd als een puppyziekte, die vaak vanzelf overgaat. Toch moet u met uw hond naar de dierenarts, want het kan overgaan in de gegeneraliseerde vorm van demodectische schurft. Gegeneraliseerde demodectische schurft bedekt het hele lichaam en treft oudere pups en jonge volwassen honden. De hond ontwikkelt een vlekkerige huid, kale plekken en huidinfecties over het hele lichaam. De American Academy of Veterinary Dermatology raadt aan alle honden die gegeneraliseerde demodectische schurft ontwikkelen te castreren of te steriliseren omdat er een genetisch verband bestaat. De American Academy of Veterinary Dermatology raadt aan alle honden die gegeneraliseerde demodectische schurft ontwikkelen te castreren of te steriliseren, omdat er een genetisch verband bestaat met de ontwikkeling ervan. De derde vorm van deze ziekte, Demodectische Pododermititis, beperkt zich tot de poten en kan diepe infecties veroorzaken.

Maagdilatatie-volvulus (GDV): ook wel Bloat of Torsie genoemd: Dit is een levensbedreigende aandoening die grote, diepborstige honden zoals Boxers kan treffen, vooral als zij één grote maaltijd per dag krijgen, snel eten, grote hoeveelheden water drinken na het eten, en krachtig bewegen na het eten. Sommigen denken dat verhoogde voederbakken en het soort voedsel extra factoren kunnen zijn. Het komt vaker voor bij oudere honden. GDV ontstaat wanneer de maag met gas of lucht wordt overvuld en vervolgens verdraait (torsie). De hond kan niet boeren of braken om zich te ontdoen van de overtollige lucht in zijn maag, en de normale terugstroom van bloed naar het hart wordt belemmerd. De bloeddruk daalt en de hond raakt in shock. Zonder onmiddellijke medische verzorging kan de hond sterven. Vermoed een opgeblazen gevoel als uw hond een opgezwollen buik heeft, overmatig speekselt en moet kokhalzen zonder over te geven. Hij kan ook rusteloos, depressief, lusteloos en zwak zijn met een snelle hartslag. Het is belangrijk dat uw hond zo snel mogelijk naar de dierenarts gaat. Er zijn aanwijzingen dat de neiging tot GDV erfelijk is, dus het is aan te bevelen om honden die deze aandoening ontwikkelen te castreren of te steriliseren.

Allergieën: Boxers zijn vatbaar voor allergieën, zowel omgevingsallergieën als voedselgerelateerde allergieën. Indien u merkt dat uw Boxer een jeukende, schilferige huid heeft, laat hem dan nakijken door uw dierenarts.

Doofheid: Witte Boxers zijn bijzonder vatbaar voor doofheid. Ongeveer 20 procent van de witte Boxers zijn doof, en met witte Boxers mag niet worden gefokt omdat de genen die doofheid veroorzaken bij witte Boxers kunnen worden vererfd. Bovendien kunnen Boxers die drager zijn van het gen voor extreme witte vlekken de incidentie van doofheid in het ras verhogen.

Verzorging

Boxers zijn huishonden. Hun korte neuzen en korte vacht maken ze ongeschikt om buiten te leven, hoewel ze zullen genieten van een omheinde tuin om in te spelen.

 

Boxers houden van spelen. Om hun spieren gespierd te houden en hun behoefte aan beweging te bevredigen, moet u minstens twee keer per dag een half uur met ze spelen of met ze wandelen. Speel apport, neem ze mee voor lange wandelingen, of laat ze deelnemen aan hondensporten zoals behendigheid of flyball. Uw Boxer dagelijks voldoende beweging geven is de beste manier om voor goed gedrag te zorgen. Een vermoeide Boxer is een goede Boxer.

 

Training is essentieel voor de Boxer. Ze zijn zo groot en sterk dat ze per ongeluk mensen kunnen verwonden door ze omver te lopen als ze niet leren hun acties onder controle te houden. Het temperament van de Boxer speelt een rol in hun trainbaarheid. Ze zijn vrolijk en prikkelbaar, springerig, en een beetje een kattenkwaad-maker. Om ze de training serieus te laten nemen, moet u vroeg beginnen met het gebruik van strenge, eerlijke trainingsmethoden en positieve motivatie in de vorm van lof, spel en voedselbeloningen. Wees consequent. Uw Boxer zal het merken als u hem ergens mee weg laat komen, en hij zal proberen te zien waar hij nog meer mee weg kan komen. Voordat u naar de trainingsles gaat, kalmeer hem eerst met een energieke wandeling of speelsessie. Ze zullen zich beter concentreren als ze hun ya-yas uit hebben.

 

Geduld is de sleutel tot het zindelijk maken van uw Boxer. Sommigen zijn al met vier maanden zindelijk, maar anderen zijn pas betrouwbaar als ze zeven maanden tot een jaar oud zijn. Neem uw Boxer mee naar buiten om te potten op een regelmatig schema en prijs hem wild wanneer hij zijn behoefte buiten doet. Krat training wordt aanbevolen.

Voeding

Een ideale Boxer voeding moet worden samengesteld voor een middelgroot ras met veel energie. Zoek een voeding van hoge kwaliteit voor uw pup, zodat hij de beste kans heeft op een lang en gezond leven.

 

Boxers kunnen aankomen als ze overvoed zijn, dus u moet zich houden aan een regelmatig voedingsschema. Meestal worden twee maaltijden per dag aanbevolen. Beperk het aantal traktaties en laat het eten niet de hele dag staan. Volg de richtlijnen van uw dierenarts voor een gezonde voeding.

 

Zoals bij alle honden, zullen de voedingsbehoeften van de Boxer veranderen van puppy tot volwassen hond en zullen ze blijven veranderen tot op hoge leeftijd. U dient uw dierenarts te vragen naar aanbevelingen voor het dieet van uw Boxer, aangezien er veel te veel variatie is tussen individuele honden – inclusief gewicht, energie en gezondheid – om een specifieke aanbeveling te doen.

Vachtkleur en vachtverzorging

Boxers hebben een slanke, korte vacht met een strakke huid over hun atletische lichamen. Ze zijn er in twee kleuren: fawn of gestroomd, met of zonder witte aftekeningen. Fawn varieert van licht tan tot mahonie. Brindle is een opvallend tijgerstreeppatroon van zwarte strepen op een fawnkleurige achtergrond.

 

Witte aftekeningen verschijnen meestal op de buik of voeten en mogen niet meer dan een derde van de vacht beslaan. Wanneer het wit zich uitstrekt over de hals of het gezicht, wordt de kleur flashy fawn of flashy brindle genoemd. Boxers zonder wit worden gewone Boxers genoemd. Op het gezicht heeft de Boxer een zwart masker, soms met een witte streep, of bles, die op de snuit tussen de ogen loopt.

 

Boxers dragen niet het gen voor een effen zwarte vachtkleur, dus u zult nooit een zwarte Boxer zien. In het Verenigd Koninkrijk zijn vaalbruine boxers typisch rijk van kleur en worden “rood” genoemd.

 

Witte aftekeningen die meer dan een derde van het lichaam bedekken is een diskwalificatie in de showring. Dat komt omdat overdreven witte aftekeningen bij Boxers hen vatbaarder maken voor gezondheidsproblemen zoals huidkanker en doofheid. Gerenommeerde fokkers willen deze genen niet doorgeven. In het verleden, euthanaseerden fokkers vaak witte puppies bij de geboorte, maar vandaag de dag plaatsen de meeste fokkers ze in een tehuis voor huisdieren. Terwijl witte Boxers niet kunnen worden geshowd in conformatie en niet zouden moeten worden gefokt, kunnen zij in gehoorzaamheid en behendigheid concurreren, en natuurlijk, hebben zij nog steeds de prachtige Boxer persoonlijkheid die hen zo’n geweldige metgezellen maakt!

 

De vacht van de Boxer vereist minimale vachtverzorging. Boxers zijn schone honden en staan er om bekend dat ze zichzelf verzorgen zoals katten dat doen. Boxers kunnen behoorlijk verharen, maar wekelijks borstelen met een borstel of een harde rubberen handschoen zal helpen om het haar onder controle te houden. U kunt de natuurlijke glans van de vacht van uw Boxer verbeteren door hem af en toe met een zeemlap uit te wrijven. Als u besluit een verharingsmes te gebruiken, wees dan voorzichtig als u het rond de poten van uw Boxer gebruikt, zodat u ze niet verwondt. Baden indien nodig.

 

Andere verzorgingsbehoeften zijn tandhygiëne en nagelverzorging. Poets de tanden van uw Boxer meerdere malen per week om tandsteen en bacteriën te helpen verwijderen. Dagelijks is het beste als u tandvleesaandoeningen wilt voorkomen.

 

Knip de nagels één of twee keer per maand als uw hond ze niet vanzelf afslijt. Als u ze op de grond hoort klikken, zijn ze te lang. Korte, netjes geknipte nagels houden de poten in goede conditie en voorkomen dat uw benen bekrast worden wanneer uw Boxer enthousiast opspringt om u te begroeten.

 

Wanneer uw Boxer er al aan om geborsteld en onderzocht te worden wanneer hij nog een puppy is. Pak regelmatig hun pootjes vast – honden zijn gevoelig voor hun pootjes – en kijk in hun bek en oren. Maak van het borstelen een positieve ervaring met veel complimenten en beloningen, en u legt de basis voor eenvoudige dierenarts onderzoeken en andere handelingen wanneer ze volwassen zijn.

 

Controleer tijdens de verzorging op zweertjes, uitslag of tekenen van infectie, zoals roodheid, gevoeligheid of ontsteking op de huid, in de oren, neus, mond en ogen, en op de poten. De oren moeten goed ruiken, zonder te veel was of smurrie binnenin, en de ogen moeten helder zijn, zonder roodheid of afscheiding. Door wekelijks een zorgvuldig onderzoek uit te voeren, kunt u potentiële gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen.

Kinderen en andere huisdieren

Boxers houden van kinderen en zijn geweldige speelkameraadjes voor actieve oudere kinderen. Ze kunnen echter te onstuimig zijn voor peuters en kleuters, en kunnen ze per ongeluk omver lopen tijdens het spelen.

 

Leer kinderen altijd hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en houd altijd toezicht op interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of trekken aan oren of staart van beide partijen te voorkomen. Leer uw kind nooit een hond te benaderen terwijl die aan het eten of slapen is, of om te proberen het eten van de hond af te pakken. Een hond mag nooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten.

 

Boxers kunnen goed opschieten met andere honden en katten, vooral als ze met hen zijn grootgebracht.