Het opvoeden van uw puppy: 6 tips om te helpen bij het zindelijk maken

Er zijn maar weinig dingen die een domper zetten op de vreugde om een nieuwe puppy in huis te halen dan ongewenste ongelukjes. Als u op zoek bent naar manieren om uw puppy zindelijk te maken, bent u niet de enige.

Er zijn veel manieren om uw nieuwe puppy zindelijk te maken, en het goede nieuws is dat uw puppy het zeker wil leren! Voordat u uw puppy de volledige vrijheid in huis geeft, moet u hem de huisregels leren en ongelukken voorkomen.


Een puppy leren om kunstjes te doen, niet op je spullen te kauwen en geen ongelukjes te krijgen is niet zo moeilijk als het misschien voelt. Ja, het kan een ontmoedigende taak zijn, maar u kunt het!

Hier zijn alle dingen waar u aan moet denken als u begint met het zindelijk maken van uw nieuwe puppy.

Tip 1: Je puppy opsluiting lijkt een straf, maar is het niet

Voor velen kan de gedachte om een gloednieuwe pup te beperken tot een bepaald gebied in huis of een bench vreselijk aanvoelen. Het horen roepen van uw pup kan uw wilskracht zeker op de proef stellen, maar door uw hond in een kleine ruimte te houden zal hij snel genoeg leren om niet binnen zijn behoefte te doen.

Opsluitingstraining is effectief om een groot aantal redenen. Uw puppy zal zijn behoefte niet willen doen in een kleine ruimte waar hij niet uit kan.

Krat- of opsluitingstraining helpt ook om uw puppy veilig te houden. Als u bijvoorbeeld niet thuis bent en uw puppy vrij rond laat lopen in huis, kan hij in iets giftigs terechtkomen of ergens vast komen te zitten.

Uiteindelijk, met de juiste training, zal uw pup die ruimte gaan beschouwen als hun eigen, persoonlijke territorium. Het wordt een veilige plek waar ze zich terug kunnen trekken als ze zich overweldigd voelen of gewoon wat rust en stilte willen.

U zult merken dat ze er al snel uit vrije wil een dutje zullen gaan doen en dat ze er zelfs de voorkeur aan zullen geven boven uw menselijke meubels als ze een rustplek zoeken.

Tip 2: Neem je pup direct mee naar buiten als je hem uit zijn bench haalt

Wanneer u voor het eerst uw puppy in een bench of opgesloten ruimte traint, wilt u misschien met hem spelen zodra u hem naar buiten laat. Voordat u uw puppy laat kennismaken met hun nieuwe favoriete speeltje, neemt u hem mee naar buiten en laat u hem zichzelf ontlasten.

Gebruik een commando, zoals “potje”, “buiten”, of wat voor u werkt om uw puppy te laten weten dat het tijd is om naar buiten te gaan en zichzelf te ontlasten. Zelfs als u een omheinde achtertuin heeft, moet u beginnen met uw puppy aan de lijn, zodat hij weet dat het tijd is om zich te ontlasten en niet om te spelen.

Als u de hele dag thuis bent met uw puppy, moet u ze nog steeds in een hondenspeelplaats of bench houden, tenzij u al uw aandacht bij hen kunt houden. Laat uw puppy om de één à twee uur uit om er zeker van te zijn dat hij niet met een volle blaas of darmen in zijn afgesloten ruimte zit.

Tips 3: Beloon je puppy bij goed gedrag!

Houd wat kleine traktaties bij u wanneer u uw puppy naar buiten laat om naar het toilet te gaan.

Als ze met succes hun behoefte doen, prijs en beloon ze dan. Uw puppy zal de positieve beloning die ze krijgen snel associëren met het buiten poepen, en ze zullen het idee krijgen dat het de bedoeling is dat ze daar op het potje gaan.

Tip 4: Ga niet schreeuwen tegen je pup bij een ongelukje

Als u uw puppy in zijn bench achterlaat en u komt thuis in een bevuilde situatie, weersta dan de drang om de neus van uw pup erin te duwen of tegen hem te schreeuwen.

Uw puppy zal de straf niet associëren met het bevuilen, omdat u hem niet op heterdaad heeft betrapt. Schreeuwen tegen uw puppy kan juist leiden tot het tegenovergestelde effect van zindelijk maken; ze kunnen onderdanig gaan plassen om u te bewijzen dat ze geen bedreiging vormen.

Ze kunnen ook neurotisch gedrag ontwikkelen, zoals het verstoppen of zelfs opeten van hun poep om straf te vermijden.

Tip 5: Gebruik een grasmatje om je puppy binnenshuis te trainen

Als u in een flatgebouw met vijf verdiepingen woont of als u een puppy krijgt wanneer het buiten ijskoud is, kan het moeilijk zijn om uw puppy om de paar uur uit te laten. Dit betekent niet dat u uw puppy niet met succes kunt trainen om zichzelf buiten te ontlasten.

Richt een ruimte in — of het nu in een kleedkamer is, in de hoek van de box of bij de achterdeur — die u kunt aanwijzen waar uw puppy naar het toilet kan. Er zijn zooltjes die uw puppy kunnen helpen bij de overgang van binnen naar buiten.

Tip 6: Je puppy een slaapschema geven kan ook helpen

U kunt niet op magische wijze bepalen wanneer uw puppy in slaap valt en wakker wordt, maar om ervoor te zorgen dat uw puppy kan uitgroeien tot een hond die zijn behoefte kan doen volgens uw schema, zult u een routine voor uw pup willen instellen.

Puppy’s moeten bijvoorbeeld meestal binnen een halve minuut of zo na het wakker worden plassen. Als u ’s ochtends nog wat dingen wilt doen voordat u met uw pup gaat wandelen, moet u hem misschien in zijn eigen kamer laten slapen, zodat hij niet zo snel wakker wordt als u.

Omgekeerd vinden veel mensen dat als ze ’s ochtends eerst met hun puppy gaan wandelen, ze niet zes keer op de sluimerknop hoeven te drukken, dus misschien wilt u dat uw pup in dezelfde kamer slaapt als u.

Het kan wat vallen en opstaan kosten, maar u en uw pup vinden vanzelf een manier om op de juiste manier te ontlasten. Door uw puppy gedurende de dag op dezelfde tijden mee naar buiten te nemen — in het begin meer, en dan langzaam af te bouwen naar elke vier tot zes uur in plaats van elk uur — zullen ze weten wanneer ze kunnen verwachten naar buiten te gaan om zichzelf te ontlasten.

Honden gedijen op structuur, en dit zal ook uw relatie met uw puppy helpen stabiliseren.

Heb jij nog tips of trucs voor het zindelijk maken van een puppy? Zijn er frustraties die u bent tegengekomen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!