6 Puppy spelletjes om met je nieuwe puppy te spelen

Puppy spelletjes zijn leuke manieren om uw pas geadopteerde pup te vermoeien en tegelijkertijd de vaardigheden op te bouwen die ze nodig zullen hebben om in de toekomst gesocialiseerde, gehoorzame, vriendelijke volwassen honden te worden.

 

Hoewel puppy’s een groot deel van hun dagen slapend doorbrengen, kunnen ze veel energie hebben als ze wakker worden, en puppyspelletjes kunnen die energie goed gebruiken.

 

Spelletjes voor volwassen honden kunnen te intens zijn voor puppy’s en vereisen vaak kennis van commando’s die puppy’s nog niet hebben geleerd. Puppy spelletjes daarentegen helpen bij het opbouwen van kennis, terwijl ze uw jonge hond vermoeien en ervoor zorgen dat ze de rest van de dag kalm, ontspannen en goed opgevoed kunnen zijn.

 

Wanneer u spelletjes met uw puppy speelt, is het belangrijk dat u hem niet overbelast, omdat dit letsel kan veroorzaken en uw training ongedaan kan maken. Speelsessies moeten een paar minuten duren en eindigen voordat uw puppy zich verveelt en ongeïnteresseerd raakt. Zorg dat ze plezier hebben en blijven leren, en ze zullen later veel gelukkiger zijn en klaar om opnieuw te spelen.

 

Hier zijn zes puppyspelletjes die uw nieuwe pup zullen helpen om te leren spelen.

1. Touwtrekken

Dit is een goed moment om uw puppy te leren waar hij wel en niet op mag kauwen. Touwtrekken is een spel dat de meeste honden van nature spelen, dus het zou geen probleem moeten zijn om te beginnen.

 

Zorg ervoor dat u een speeltje gebruikt dat alleen bedoeld is om mee te touwtrekken. Gebruik geen sokken of andere voorwerpen die uw hond in verwarring kunnen brengen over waar hij mee kan spelen. Als uw hond iets probeert op te pakken dat geen speelgoed is, moet het spel onmiddellijk worden beëindigd zodat hij leert dat dit niet acceptabel is.

 

Dit is ook een goede manier om uw puppy het commando “Laat vallen” of “Laat liggen” te leren. Wacht tot ze het speeltje uit zichzelf laten vallen. Dit kan een tijdje duren, maar wees geduldig. Als ze het eenmaal doen, beloon ze dan met een traktatie.

 

Als ze eenmaal doorhebben dat ze voor het laten vallen van het speeltje een traktatie krijgen, begin het commando dan te associëren met het gedrag. Uw puppy zal dit waarschijnlijk niet in één keer perfect leren en het kan enige tijd duren, maar het is een mentale en fysieke oefening die puppy-energie zal verbranden.

Laat deze sessies niet te lang duren, anders gaat uw puppy zich vervelen en raakt hij kwijt wat hij heeft geleerd.

2. Verstoppertje spelen

Verstoppertje kan een leuk spel zijn om te spelen met andere mensen, speeltjes of traktaties.

 

Laat één persoon uw puppy vasthouden terwijl u zich verstopt. Roep dan, zodra uw puppy los is, zijn naam. Kijk of ze je kunnen vinden.

 

U kunt dit spel gebruiken om uw puppy te laten wennen aan het commando “kom” en ook om uw puppy zijn eigen naam te leren.

 

U kunt ook het speelgoed of de traktaties van uw hond verstoppen en ze het commando “Zoek het” geven. Op deze manier raken ze gewend aan neuswerk, en het kan ze mentaal stimuleren.

 

Dit zal ze zeker vermoeien en ze helpen gemakkelijker een dutje te doen.

3. Apporteren

Apporteren is een klassiek spel voor honden, maar voor puppy’s moet je het wat rustiger aan doen.

 

Kies eerst een speeltje dat klein en zacht genoeg is voor ze om op te pakken en te dragen. Begin met korte afstanden en misschien moet u naast uw puppy lopen, zodat ze leren dat ze achter het speeltje aan moeten rennen als ze dat niet uit zichzelf doen.

 

Roep ze enthousiast bij u terug en geef ze veel lekkers en beloningen voor een goed uitgevoerde taak.

 

Dit is een ander spel waarbij u het commando “Laat vallen” kunt oefenen.

4. Water spelletjes

Buiten in de sproeier rennen is een leuke manier om uw puppy te laten wennen aan spelen en in het water zijn. Dit kan later van pas komen als u badtijd een minder stressvolle ervaring wilt maken.

 

Help uw puppy te wennen aan het spetteren en het achterna zitten van speeltjes door de sproeier. Uiteindelijk kunt u proberen om ze in een kinderbadje te laten spelen, maar zorg ervoor dat er in het begin maar een centimeter of twee water in zit.

 

Als ze beginnen te begrijpen dat water leuk is, kunt u oefenen met iets dieper water, zodat ze kunnen wennen aan zwemmen en baden.

5. Namen aan leren

Dit is een puppy-spel dat je met vrienden of familie kunt spelen.

 

Laat iedereen in een kring zitten met uw puppy in het midden, zeg dan een naam van een persoon die gaat zitten. Laat die persoon in het begin naar uw puppy roepen en beloon uw pup als hij in de buurt komt.

 

Begin uiteindelijk met het zeggen van namen zonder iemand te laten roepen. Dit zal enige oefening vergen, maar uiteindelijk zal uw hond de namen van iedereen in de groep beginnen te leren.

 

U kunt dit ook gaan doen met knuffeldieren of speelgoed en uw pup een geweldige mentale oefening geven.

6. Kleine hindernissen en behendigheid

Volwaardige behendigheidsparcoursen zijn voor volwassen honden, maar ook uw puppy zal het op prijs stellen dat hij de kans krijgt om rond te rennen en wat nieuwe vaardigheden te leren. Zorg er wel voor dat u met kleinere hindernissen begint.

 

Als u wilt dat uw hond uiteindelijk over hindernissen kan springen, begin dan met uw puppy over een klein voorwerp te laten stappen en beloon hem als hij dat doet. U kunt ze een trap laten beklimmen, een kleine helling op en af laten gaan, onder tafels door laten kruipen, om meubels heen laten weven, of u laten leiden.

 

Al deze oefeningen zijn goede manieren voor uw puppy om de basis te leren. Naarmate uw puppy’s groeien, kunt u de moeilijkheidsgraad van de hindernissen en behendigheidsoefeningen opvoeren. Uiteindelijk zal uw hond klaar zijn voor wedstrijden of gewoon een leuke, levenslange vaardigheid hebben waarmee hij energie kan verbranden en zich kan ontspannen.

 

Welke andere spelletjes raadt u aan voor puppy’s? Had uw hond een favoriet puppy spel toen ze jonger waren? Laat het ons weten in de reacties hieronder!