4 mogelijke tekenen van tandinfectie bij een hond

We denken er niet graag over na, maar van tijd tot tijd worden onze honden ziek. Soms veroorzaken die kwaaltjes pijn bij onze pups. Voel je geen slecht baasje als dit je overkomt; het is allemaal normaal.

Het is echter van vitaal belang dat u de symptomen leert kennen, vooral van de ernstigere infecties die honden kunnen oplopen. Een van de meest voorkomende infecties bij honden is een tandinfectie. Deze kunnen gevaarlijk worden als er niet voor wordt gezorgd, om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid pijn die ze uw hond zullen bezorgen.

Hier zijn een paar dingen waar u op kunt letten die kunnen betekenen dat uw hond een tandinfectie heeft. Als u deze tekenen ziet, ga dan naar de dierenarts!

1. Het laten vallen of weigeren van hard voedsel en snoepjes

Dit is altijd een belangrijk teken dat er iets mis is. Honden zijn over het algemeen nogal voedsel-gedreven, dus als iets hun voedselopname belemmert, is het veilig om te wedden dat er iets mis is.

Kijk of overschakelen op zacht voedsel helpt in dit opzicht. Als dat zo is, kan het zijn dat uw hond een probleem heeft met zijn gebit.

Wees oplettend en zorg dat u ook op andere factoren let!

2. Niet kauwen op hard speelgoed

Als uw hond een favoriet speeltje heeft waar hij niet meer mee speelt, let dan goed op. Of als ze jengelende geluiden maken of janken als ze kauwen, is dit een ander teken dat ze pijn kunnen hebben.

Bloed kan ook een factor zijn bij een tandinfectie, dus zorg ervoor dat u uw hond in de gaten houdt als ze al een van de andere symptomen vertonen die hier worden genoemd. Als u bloed ziet op hun speelgoed of als er bloed uit hun bek komt, ga dan naar de dierenarts.

3. Een voorkeur voor één kant van hun bek

Als uw pup niet wil dat u een kant van zijn gezicht aanraakt, kan dat een teken van pijn zijn. Soms gaat grommen of het laten zien van tanden hiermee samen.

Onthoud dat u niet moet schrikken! Uw hond communiceert met u op de enige manier die hij kent.

Het consequent wrijven of krabben aan één kant van het gezicht kan ook een teken van irritatie zijn. Als uw hond op een of andere manier de voorkeur geeft aan één kant van zijn bek, moet u op andere tekenen letten en grondig inspecteren. Als de symptomen aanhouden, is een bezoek aan uw dierenarts sterk aan te bevelen.

4. Slechte adem

Dit is misschien moeilijk vast te stellen, omdat sommige honden gewoon een stinkendere adem hebben dan andere, maar het is de moeite waard om te weten dat als de adem van uw hond bijzonder slecht of erger is dan normaal, dit een teken van infectie kan zijn.

Als dit gepaard gaat met de bovenstaande symptomen of iets anders dat verdacht lijkt, is het van vitaal belang om uw pup zo snel mogelijk naar een dierenarts te brengen.

Tandinfecties kunnen zeer snel ernstig worden. Negeer deze symptomen niet als uw hond ze begint te vertonen.

Heeft uw hond ooit een tandinfectie gehad? Wat waren de symptomen die u lieten weten dat er iets mis was? Laat het ons weten in de reacties hieronder!